Som del av projektet QUEER KONST bjuder vi in queera artister att ställa ut på StaDemonia Tattoo Stockholm. Under vårt första år i Stockholm har vi haft äran att ställa ut konst av Bitte Andersson, Bianco Casco, Stina Barbrosdotter, Jess Dibruja, Rudy Loewe, Hanna Gustavsson.
Har du frågor? Vill du tipsa om någon konstnär vi borde bjuda in? Vill du få inbjudan per mejl när vi inviger utställningar? Skriv till sara@stademonia.com!

Oljemålning av Sandra Österberg. En person med bara bröst och mage halvligger på en bänk i grönska. Den vita huden lyser och ett par tatueringar bryter av det vita. Övre delen av ansiktet täcks av blad och hen ser arg ut.

QUEER KONST/ Sandra Österberg på StaDemonia Tattoo Stockholm! Vernissage 7/12 kl 18-21!

Sandra Österberg visar ett urval av verk från två utställningar som genomfördes under 2018, BEAUTIFUL SURFACE och BAD IMITATOR.
Sandra Österbergs verk växlar mellan stora och små perspektiv där de hamnar i gränsen mellan abstraktion och figurering. De visuella berättelserna utforskar och problematiserar teman om kroppslig verklighet och inkluderar ofta kvinnokroppen eller en queer/-normbrytande kropp/kroppar. I utvecklingen av konstverk är privata bilder och bilder från massmedia, popkultur och internet utgångspunkten. Många av målningarna kan uppfattas som ett slags porträtt, men är inte huvudsakligen porträttbaserade ur klassisk synvinkel. De visar uttryck för sexualitet, intimitet, mysterium, genus, mörker och representation där sociala konventioner ifrågasätts och framhävs.
För mer info om Sandra Österberg: sandraosterberg.com!
Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Affisch för utställning av Hanna Gustavsson. Ett troll lutar sig över ett bord fullt med samlarskogsfynd. På ena axeln har hen en ekorre, på andra en mus. Bakgrunden är knallturkos.

QUEER KONST/ Hanna Gustavsson på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Som del av serien Queer Konst presenterar StaDemonia en utställning av Hanna Gustavsson! Finns hos oss under hela oktober och november.
”Sömnlös i Söderort på vandring genom mörkret med fladdermöss, stentroll och snäckdjur.” Ett urval av teckningar från de senaste 2 åren.
Hanna Gustavsson är serietecknare och illustratör bosatt i Högdalen. Tecknar på sin tredje serieroman och försörjer sig som boendestödjare.
För mer info om Hanna Gustavsson: hannagustavsson.com!

Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Illustration av Rudy Loewe av person med långt svallande svart hår, som en natthimmel, med öppna armar. I natthimlen står det I am the Night Sky.

QUEER KONST/ Rudy Loewe på StaDemonia Tattoo Stockholm! I AM THE NIGHT SKY

Den 27e juli inviger vi Rudy Loewes utställning ”I Am The Night Sky”! Rudy Loewe är bildkonstnär från London, verksam i Stockholm. Hens arbete utforskar ämnen som genus, sexualitet, ras och mental hälsa genom berättande. Kom och träffa Rudy och fira invigningen på StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2 (Kungsholmen), den 27/7 kl 18-21! Utställningen finns att se hos oss till 28/9.
För mer info om Rudy Loewe:
rudyloewe.com!

Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Illustration av en helt galen glad vildkatt. Runt om texten StaDemonia Tattoo Stockholm i en handskriven cyberspace stil.

StaDemonia Tattoo Stockholm fyller 1 år! Kom och fira med oss!

Vi fyller ett år i Stockholm och vill fira det med er!! Ett år av mer än vi kunnat hoppas på, ett år av hårt arbete och mycket skoj; av tatuering, queer konst, inbjudna tatueringsartister.
Den 8/6 kl 18-21 luftar vi våra egna demoner och inviger en StaDemonia konstutställning (Soledad Aznar och Sara Swanson)!
Också: Vegan picapica, DJ Dgeral (BOi BOi CLuB) och Queer Videokonst av Marit Östberg!

Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Tecknad varg med människokropp och sex bröst som hen klämmer mjölk ur. På sidorna grova växter med taggar. Av Jess Dibruja Espinoza.

QUEER KONST/ SEWING TATTOO av Jessica Espinoza DIBRUJA på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Varmt välkomna på vernissage av utställningen SEWING TATTOO av Jessica Espinoza DIBRUJA!Jessica finns på plats och kommer dessutom att gästtatuera hos oss 19-23/5!
SEWING TATTOO är Jessica Espinoza DIBRUJA (Santiago de Chile / Barcelona); Sammanlänkar nålar, bläck, papper, olika smärtor/njutningar, teckningar som textiler, textiler som teckningar. Jessica Espinoza DIBRUJA bearbetar teman som psykiska transitioner, mutationer, melankolier, varierande sexualiteter genom feministisk dekoloniserande lins, berättat genom teckningar för tatuering (redan gjorda och att göras). Skörden som ställs ut är från 2011-2018.

Evenemang Facebook!
+Info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Tavla av Stina Barbrosdotter av Grace Jones i kavaj som tittar på oss med cigarett hängandes ur mungipan.

QUEER KONST/ FE.MALE.TOTALE.ANIMALE av Stina Barbrosdotter på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Välkomna på 3e delen av Queer Konst på StaDemonia Tattoo Stockholm! På internationella kvinnodagen, den 8 mars inviger vi Stina Barbrorsdotter arga vackra utställning FE.MALE.TOTALE.ANIMALE. Välkomen att njuta av målningar och keramik! Passa på att lära känna Stina Barbrosdotter och genom den här invigningen hylla allas våra kamper! Stina Barbrosdotter är morsa, medsyster och målare. Hon skapar för sin egen skull, för att hon behöver det, för att hon behöver utlopp för och forma tankar, ventilera, laborera, meditera. Utan krav på att prestera. FE.MALE.TOTALE.ANIMALE är ett virrvarr av normkritiska funderingar, djur, förebilder och systerskap i olika former; på tavlor, prints, krukor och koppar.
För mer info om Stina Barbrosdotter:
@art_by_s.barbrosdotter!

Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Röd illustration av en kvinnofigur som håller om två andra personer med texten LESBOT ett lesbiskt kvinnofest av Bianca Casco på bröstet.

QUEER KONST/ LESBOT av Bianca Casco på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Varmt välkomna på invigning av konstutställning och release av Bianca Cascos fanzine LESBOT, samt högläsning ur ett nyöversatt lesbiskt manifest från Latinamerika.
LESBOT är ett lesbiskt seriekvinnofest, inspirerat av bla Latinamerikas feministiska rörelse ”Ni una menos”. Casco tar genom teman som politisk lesbiskhet, självkärlek och lesbisk vänskap upp vad lesbiskhet är och kan vara.
Bianca Casco (Bianco) är svensk-honduransk konstnär, illustratör och serietecknare från Göteborg som för nuvarande studerar på normkritisk serietecknarutbildning i Stockholm.

Evenemang Facebook
+info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Kollage av omslaget till I slutet av regnbågen och Bitte Anderson som ler enormt med knallröda läppar.

QUEEN KONST/ Bitte Andersson på StaDemonia Tattoo Stockholm! I slutet av regnbågen

Välkommen på högläsning ur Bitte Anderssons aktuella serieromanen I slutet av regnbågen! Dessutom boksignering, utställning och mingel! Utställningen finns att se fram till 10/12.

”När 76-åriga Marjas lägenhet måste röksaneras flyttar hon motvilligt in på HBTQ-seniorboendet Plejaderna. Den påflugna grannen Millan hälsar välkommen med sherry och drar snart in Marja i sitt kompisgäng på boendet.”

I slutet av regnbågen är lika mycket en romantisk komedi som en serieroman om sorg, kärlek, goda grannar och att våga återvända till livet efter en depression. Det är också en specifik skildring av queert garderobsliv och vikten av att finna sitt sammanhang. I slutet av regnbågen är fiktion, men innehåller också glimtar av HBTQ-historia inspirerad av intervjuer med äldre HBTQ-personer.

Bitte Andersson är serietecknare, filmregissör och före detta bokhandlare, född 1981 och uppvuxen i Stjärnhov. I slutet av regnbågen är hennes debutroman. Hon har tidigare regisserad den lesbiska actionkomedimusikalen Dyke Hard och startat den feministiska bokhandeln Hallongrottan i Hornstull.
Foto: Johanna Arnström

Evenemang Facebook!
+Info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655