TACK FÖR DET HÄR ÅRETS QUEER ART FEST!! DET HAR VARIT UNDERBART, HÅLL ER UPPDATERADE OM EVENTUELLT NÄSTA ÅR HÄR
ELLER PÅ Facebook/QueerArtFestStockholm eller Instagram/queer_art_fest_sthlm!!

Biljetter säljs genom KULTURBILJETTER! Under dagen är det fritt inträde kl 13-17, efter 17 behövs dagsbiljett eller helgbiljett!
Den som förbokar sin tatuering har gratis inträde hela helgen (skriv till queerartsthlm@gmail.com och berätta med vem du bokat). Vi kommer att ta kontanter eller swish (en del artister kommer enbart kunna ta betalt kontant). 

Dorian Wood

Söndag kl 19
Dorian Wood är en Los Angeles-baserad konstnär som försöker förhärliga både det heliga och vanvördiga i intimitet. Genom att använda sin korpulenta kropp och starka röst, uppmuntrar Wood till att utmana konstnär-åskådarseparation och förstärker subjektet, sin egen position i samhället som icke-binär poc, självlärd utan formell högskoleutbildning eller stark allians med någon särskild gemenskap. Hens arbete har visats i konsertsalar och performanceutrymmen världen över, bland annat vid institutioner som The Broad (Los Angeles), LACMA (Los Angeles), The Stone (NYC), MASS Gallery (Austin), Kulturhuset (Stockholm) och Hebbel am Ufer (Berlin). Som musiker har hen skapat över ett dussin inspelningar. Hens senaste album, XALÁ, markerar första gången som Wood har spelat in ett arbete helt på sitt spanska modersmål.

– – –

Lizette Lizette

Lördag kl 23
När albumet ’NON’ kom den 8:e februari ramlade hyllning efter hyllning in. Fredrik Strage jämförde Lizette med Madonna i TV4 Nyhetsmorgon, P3 plockade för fjärde gången i rad upp en av singlarna, Nöjesguiden kom med fina recessioner, ett albumspår hamnade på PSL topp 20-listan, QX Sverige och England hyllade den ickebinär artisten och snabbt började både radio, bloggar, tidningar och listor världen över dela albumet. Den tredje och sista videon till låten ’Junk’ släpps den 13:e mars och har premiär på Billboard Pride tillsammans med en lång intervju.
Trots att Lizette alltid varit 100% indie har hen sedan debutskivan haft en stadigt växande fanbase både i Sverige, Tyskland och USA där bl.a. klubblegenden Susanne Bartsch ingår. Albumet ’NON’ har ett klubbigare och svalare sound än debutskivan ’Queerbody’, men de sexiga, tunga basgångarna är något som Lizette behållit.

Foto: Jenny Hellström

– – –

Naz Lions

Lördag kl 19
Naz Lions, med pronomen Naz,  är ickebinär artist som skapar musik utifrån allt och inget, vill skapa större representation och trygga rum i musikbranchen som trans/kurd/blatte/queer/artist.

Foto: Amiin Madar

– – –

Cnidariel

Lördag kl 20
CNIDARIEL gör lo-fi elektronisk musik och videokonst för havsfolk, känslostormare och neodykes. CNIDARIEL vet att i den här världen är det som är äkta och det som är falskt oftast typ samma sak. CNIDARIEL är inte rädd för någonting.

– – –

Grebnellaw

Söndag kl 20
Välkommen till Grebnellaws röda och vita universum, komplett med subatomisk skönhet, futuristiskt sex och de största kostymerna i galaxen. Vår befolkning av mutanta nano prototyper kommer att djupfejka ett extravagant konst-pop-spektakel där vi minskar koldioxidutsläppen i våra själar och dansar ekstatiskt till ljuden av döende fossila bränslen.

– – –

Imaa Queen

Lördag kl 19
Imaa Queen är känd för sina looks och sitt omfamnande av folket ute i vimlet. Från Uppsala till Stockholm, runtomkring Sverige har hon hostat, uppträtt, DJ:at och släppt egna singlar som ”A million times” och ”It’s my art”. Hon är känd för sitt avantgardistiska kreationer och sminkningar med inspiration utav fantasy, natur, mode och konst. Nominerad till QX-galan ”Årets Drag”(2017,2018).
Jobbat som ”Mainhostess” på ”Secret Garden” under 2 år. Dessutom andra klubbar som ”Shylips”, ”Switch”, ”WONK”, ”TANK”, ”Backdoor”, ”Klubb Queer”, ”Klubb ConQueer” ect…..

– – –

Progressive Genitalia

Lördag kl 18
Progressive Genitalia är en sci-fi drag show, ett TV-shop likt performance där Prof. Rory presenterar 3-stegs modellen för att designa och odla ditt drömkön med bioteknik.

– – –

Jon Ely Xiuming Aagaard Andersson

Söndag kl 17
Jon Ely Xiuming Aagaard Andersson är poet och konstnär. Senaste tiden har hen arbetat mycket med film och foto men orden och texten är alltid något återkommande. Alltid i hens huvud, ofta i mobilanteckningar, ibland på papper, nu i en bok. Dens konst är råa omvärldsbetraktelser och estetiskt tilltalande på en och samma gång. Hen existerar på Instagram som @suedi_alien, den vill utmana allt du vet om konst och uttryck. Third culture kid and not your sidekick of color.

– – –

Zafire Vrba

Lördag kl 17
Zafire Vrba bjuder på Sverigepremiär för On Animals and Cleaning, ett performance om hygienhets, syndabockar och fascistisk nordisk design.
Zafire är konstnär med bas i Stockholm där hen arbetar med hur kollektiva minnen skapas och förändras över tid, och hur en gestaltar det som ännu inte finns.

– – –

DJ Rasuul

Lördag kl 23.30
George Chamoun är klubbarrangören som jobbat med de flesta intressanta klubbar och venues runtom i Stockholm och som startat flertalet klubbinitiativ med fokus på queer kultur de senaste åren. Under namnet Rasuul har han nästan lika länge dj:at, och hans sets kännetecknas alltid av en karaktäristisk genremix där allt från Jersey club och dancehall blandas med ballroom och kuduro.

– – –

Lizette Romero Niknami

Söndag kl 17
Lizette Romero Niknami är poet och del av konstkollektivet Kons(t)pirationen. Hon studerar vid Biskops Arnö Folkhögskola och jobbar som timmis.

– – –

Yolanda Bohm

Söndag kl 17
Yolanda Bohm är spoken word-poeten älskad av anarkister, byråkrater, journalistkåren och prästerskapet. Hon skriver om orten, queerheten, exilen, arvet, galaxerna och framtiderna. Yolanda Aurora debuterade 2018 med IKON på Brombergs bokförlag samt har premiär med föreställningen IDOL på Unga Klara 2019.
Yolanda Aurora Bohm Ramirez är explosioner och mirakelkurer, törstens hägringar och fägring stor, lvl20 Bard och det som du inte visste att du behövde. Det vill säga: Jesuskomplex och ADHD samt det vissa kallar talang, andra envishet. Hon ger komik, tragik och poetik, hon sparkar uppåt och slickar neråt, hon sjunger fram bevingade oväsen och när revolutionsromantiken inom. Så: säkerhetsbältet av, defibrillator på, näven i luften. Redo? Redo.

– – –

Mario Fjell

Söndag kl 16
Mario Fjell, den/hon, arbetar som tvärvetenskaplig artist och musiker. Den engagerar sig i deltagande och performativa socialt involverande konstformer. På Queer Art Fest delar den med sig av några av sina texter och ljud. Föreställningen och ”protestlåtarna” består av subversiva önskningar om ett icke-våldsamt och icke-dominerande samhälle genom att synliggöra och diskutera abusiva relationer, transfobi och den skadliga heteronormativiteten. Det finns en längtan efter tystnad och medkänsla, men så länge det inte är möjligt måste berättelserna vara specifika och högljudda. Sugar Mamas, Leather Daddies, Pervon, Tranny Boys, Soft Butches bland många andra är bra inspiration i skapandet av en bättre värld.

– – –

Neva Delay kikar in i kameran motsols.

Neva Deelay

Söndag kl 18
Neva Deelay visar Galax-Ma; ett videoverk, en kraftsamling för futuristic antikapitalistisk framtid. Galax-Ma är hoppet om en annan verklighet. Galax-Ma är en andningsplats, Galax-ma är rörelse, rebellframtid som vänder på perspektivet. Flyttar om, låter intelligens ta plats: intelligens som i: livserfarenhet, vänlighet, värme, inkludering och kärlek.
NevaDeelay – Den Stockholm-baserade multitalangproducenten, trummisen och DJn är välkänd i Stockholms konstcirklar för attkomponera och producerar musik för filmer, dokumentärer och teater. Hon har samarbetat med stjärnor som Mapei, Post Malone samt uppvärmd för Major Lazer och Diplo. Nu är det äntligen dags för henne att släppa sitt debutalbum.

– – –

DJ Kali

Lördag kl 22.30
Thanujah Tharmarajah aka DJ Kali är en tamilsk tigrinna och fat ass enthusias(s)t uppväxt i södra Stockholm. Full time airport security, part time DJ/model! Hon spelar musik med mycket bas och trummor, och den 11e kommer ni få höra en fantastisk mix av neoperreo, experimental, baile funk och hiphop.

– – –

Madeleine Minfalk

Lördag
Born and raised through the ages of soul, funk and disco Madeleine have this passion for music and to make people dance to the great music and good life. After many years behind the decks you never get disappointed or stop getting surprised, the love for the music and visual art performance is the things that drives Madeleine to always explore and embrace new things to combine with the music from the roots.

– – –

Djanna

Söndag
DJanna är en fjollig butchflata som älskar vokalhouse och katter…

– – –

– – –

– – –

– – –

Biljetter säljs genom KULTURBILJETTER! Under dagen är det fritt inträde kl 13-17, efter 17 behövs dagsbiljett eller helgbiljett!
Den som förbokar sin tatuering har gratis inträde hela helgen (skriv till queerartsthlm@gmail.com och berätta med vem du bokat)