Tjuvkik genom pärldraperi på tatuerare som arbetar koncentrerat på StaDemonia Tattoo Stockholm.

QUEER TATUERING på StaDemonia Tattoo Stockholm!

QUEER TATUERING / Förutom vårt fortsatta arbete med att ställa ut Queer Konst samt erbjuda plats för inbjudna queera tatuerare, kommer vi under 2019 och första halvan av 2020 arbeta på projektet QUEER TATUERING!
Vi bjuder in ett antal internationella tatuerare som gästtatuerar hos oss på StaDemonia Tattoo Stockholm, visar sin konst samt deltar i samtal om Queer Tatuering och skapande av säkra och inspirerande platser. Idén är att lyfta tatuering som konstform samt ge plats åt queera artister och intresserade att mötas och uttrycka sina tankar om konst och hur vi gör tatuering/konstsammanhang mer inkluderande, lustfyllda, säkra.
Se här för uppdateringar om gäster och offentliga samtal!

+Info och frågor om tillgänglighet sara@stademonia.com / 08-7556655

Med stöd från Kulturrådet.

Queer Tattooer Mars Hobrecker in his studio Somewhere in New York. Mars is sitting relaxed with light from a window on his face.

Samtal med MARS HOBRECKER, inbjuden tatuerare på StaDemonia Tattoo Stockholm 1-3/4!

MARS HOBRECKER, pronomen han, bor och arbetar i Brooklyn New York

Hur kom du i kontakt med tatuering? Hur lärde du dig?
Jag hade alltid varit intresserad av tatueringar sedan jag var yngre, och när jag började tatuera mig (vid 18) var det en oerhört kraftfull upplevelse. Jag hade mestadels vuxit upp utan mycket att säga till om när det gäller hur jag representerade mig själv och att bli tatuerad var verkligen första gången jag kände att jag tog äganderätt över min kropp på ett sätt som jag inte kunde tvingas att göra ogjort. Det var djupt personligt, och jag ville kunna erbjuda den erfarenheten till andra. Jag tänkte mig inte att det kunde blir mitt heltidsjobb – när jag började tatuera hade det ingenting att göra med intresse för branschen eller någon form av respekt för dess tradition. Jag ville bara att mina vänner (som mestadels var queer och inte nödvändigtvis bekväma i en traditionell tatueringsstudio) skulle få tillgång till samma känsla av autonomi över sina kroppar och började tatuera i mitt sovrum. Min läroprocess har såklart varit en mycket längre och mer komplicerad historia än att bara börja hemifrån och utvecklas till att öppna min egen studio, men det är där essensen finns till var mitt intresse började!

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad/nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på hud?
Min primära konstpraktik och intresse har alltid varit performance baserad, och jag tror att det fortfarande verkligen lyser igenom i de typer av arbeten jag väljer att tatuera. Jag tatuerar nästan uteslutande bilder av människor; Jag är extremt intresserad av figurer, och särskilt de oändliga sätt människor kan röra vid och hålla varandra. Att fånga den typen av interaktion och band mellan kroppar är något som alltid varit väldigt tilltalande för mig i alla medier.

För info och bokningar med Mars skriv direkt till contact@marshobrecker.com!
Vi arrangerar ett samtal med Mars på Trans Fest Stockholms Culture and Community Festival! Samtalet kommer att vara i öppen form så kom och lyssna men speciellt välkomna att ta med era tankar och frågor! Välkommen 31/3 kl 14.00 på CCAP/C.OFF (Körsbärsvägen 9)

Queer Tattooer Uve the Kid with big rainbowflag behind.

Samtal med UVE THE KID, gästtatuerare på StaDemonia Tattoo Stockholm 9+10/5!

UVE THE KID, pronomen hon/hen -lesbisk/queer tatuerare från Barcelona, arbetar mellan hemstaden och London.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?
Jag försöker att visa mitt perspektiv och viktiga erfarenheter genom en mängd olika queera och kink bilder i svart illustration/grafiskt stil som hjälper mig att identifiera mig själv och samtidigt personen jag arbetar med.

Hur kom du i kontakt med tatuering, hur lärde du dig?
Jag har alltid varit fascinerad av hantverket och tatueringsscenen men det var inte förrän för några år sedan som jag påbörjade ett icketraditionell lärlingsskap på en studio. Jag har haft tur sedan dess, eftersom jag aldrig haft en dålig upplevelse med kunder eller andra tatuerare och alla har uppskattat min konst som den är.

Var hittar du inspiration för din tatueringskonst? Vad gör dig glad / nyfiken? Arbetar du med konst på andra sätt än på huden?
Som jag nämnde innan gillar jag att inspireras (för tatuering och för att illustrera) av LGBTQIA+ samhället och mina egna erfarenheter. Att bryta etablerade regler för den patriarkala och konservativa tatueringsscenen är vad som håller mig igång.

När det gäller tatueringskulturen, Vilka förändringar skulle du vilja se? På vilket sätt kan vi som tatueringskonstnärer göra skillnad?
Det är avgörande att kunna identifiera sig/relatera till offentliga personligheter, att bli sedd av samhället. Jag skulle vilja att vi tatuerare fortsätter att ta yrket mot dess inkluderande, normbrytande  ursprung och fortsätta att hjälpa normbrytande identiteter att uttrycka sig själva. Vi behöver skapa ett starkt nätverk på sociala medier, inte bara för att tillhandahålla information/ bildspråk /estetik utan också för att ge oss möjlighet att skapa möten och band i det verkliga livet.

För information och bokningar med Uve skriv direkt till uverivera@gmail.com!
Det kommer att hållas ett offentligt samtal med Uve the Kid tillsammans med andra tatueringsartister på Queer Art Fest Stockholm! Kom och lyssna, men framförallt ta med alla dina tankar och frågor! Moderator Samuel Girma. Välkommen 12/5 kl 14.00, på Konsthall C (Cigarrvägen 14, Hökarängen)