Självporträtt av queer konstnär Yaron Maim med virkat färgglatt skägg och rosa peruk.

Queer Konst/ ENBYX -TOTAL WAIST av Yaron Maïm på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Hjärtligt välkomna på vernissage av utställningen ENBYX – TOTAL WASTE av Yaron Maïm! Njut av konsten och träffa konstnären! 27/9 kl 18-21 på StaDemonia Tattoo Stockholm.

ENBYX -TOTAL WASTE (Berlin, 2019) är en förstärkt verklighetskonstbok av Yaron Maïm som presenterar DIY-modeartiklar och en poetisk text om sömnad som motståndskraft. Det självpublicerade arbetet förstärks av 7 korta videor som användaren kan se med en smartphone. TOTAL WASTE behandlar lekfullt paradoxen att vara en konstnär i ett kapitalistiskt samhälle. Den frågar om konst kan existera autonomt från marknaden genom att inte reproducera sig eller vara inbäddad i själva strukturerna som den kritiserar. I utställningen på StaDemonia Tattoo Stockholm, NOTHING TO SEE, kommer en tryckt affisch om on-/ offline självförsvarstaktik, sällskapa AR-publikationen. Omslagsbilden är en approprioation från ett uppslag i QVINNA, en svensk erotisk tidskrift från 1965, hittad på en loppmarknad i Stockholm 2018.
Yaron Maïm är en konstnär intresserad av transformationsprocesser. Hens praktik utvecklar nya perspektiv om kroppen med en stark känsla av bildskapande och personlig berättelse. Som Berlin-baserad bildkonstnär skapar hen verk som går utöver sakers binäritet (analog / digital, manlig / kvinnlig, process / resultat). 

Tillgänglighet: Vi har fyra trappsteg till lokalen med ramp tillgänglig, endast en liten toalett.
+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Plastiga fingermonster och nött porslinspajas pratar framför ett djävulshuvud. Text annonserar Queer Spoken Word.

Queer Spoken Word och Öppen Scen under Stockholm Fringe Festival!

Vi tänkte först litet och intimt men har gått till hybris, konspiration och ta över världen! Queer Spoken Word at StaDemonia (curerat av AnnaLeena Prykäri) har slagit ihop sina demonias med las Mariconas (Yolanda Bohm och Paloma Halén Román)! För att tillsammans är vi starka och för att fira starten av två livsviktiga projekt: Queer Spoken Word at StaDemonia och Mariconas – Stockholms nya queera open stage!
Välkomna till en kväll av spoken word (för artister se fb-evenemang) och öppen scen!! Ta med dina ord och din blyga men brillanta queera smygpoetvän, scenen är ER! Alla är välkomna (förutomrassarosvmenvadskulledegörahososs?) med eller utan erfarenhet av scen, Yolanda peppar! Gratis inträde.
——————
4/9 kl 18-21.30 på Södra Teatern. Det här evenemanget arrangeras under Stockholm Fringe Festival – Stoff och i samarbete med StaDemonia Tattoo Stockholm, Trans Fest Stockholm och Södra Teatern

+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Tatuering av queer tatuerare Uve the Kid. Linjärt porträtt av Freddie Mercury i peruk och med mustasch.

UVE the KID gästtatuerar på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Uve the Kid är lesbisk/queer tatuerare från Barcelona som arbetar mellan sin hemstad och London. Med tydlig inspiration från LGBTQIA+ samhället och egna erfarenheter; Queera ikoner och kink bilder i svart illustration/grafiskt stil präglar Uves arbete. 
Uve gästtatuerar på StaDemonia Tattoo Stockholm 2-4/10. För info och bokningar skriv direkt till uverivera@gmail.com!
Vill du veta mer? Läs en kort intervju med Uve på www.stademonia.com/queertatuering!

Tillgänglighet: Vi har fyra trappsteg till lokalen med ramp tillgänglig, endast en liten toalett.
+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Tatuering av queer tatuerare Kaija Papu. En svart svala eller sädesärla i blackwork stil med bläckstänk omkring sig.

KAIJA PAPU kommer tillbaks och gästtatuerare på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Kaija Papu från Tampere arbetar framförallt botaniska motiv och djur i blackwork stil -sketchiga bläckillustrationer. Ni hittar hen hos oss 11-17/10. Vill du veta mer eller boka tid med Kaija, skriv direkt till kaija@kaijapapu.com!

Tillgänglighet: Vi har fyra trappsteg till lokalen med ramp tillgänglig, endast en liten toalett.
+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Tatuering av queer tatuerare Kai Knowfolly. Rosor y transfärgerna rosa blått och vitt.

KAI KNOWFOLLY gästtatuerar på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Kai Knowfolly (Portland Oregon) gästtatuerar på StaDemonia Tattoo Stockholm 23-30/10!
Kais arbete är illustrativt baserat, hen tycker om den traditionella tatueringens rena linjer och färger, liksom retrofärger och flöde. Tillsammans med hens smak av placeringar, stil, ämne osv, allt baserat på att stämma in i kundens personliga energi, kropp och önskemål. Ofta ett läkande eller tillbakatagande av våra kroppar.
Vill du veta mer om Kai? Läs en kort intervju på www.stademonia.com/queertatuering! För info och bokningar skriv direkt till knowfolly@gmail.com!

Tillgänglighet: Vi har fyra trappsteg till lokalen med ramp tillgänglig, endast en liten toalett.
+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Streckfirgur rycker på axlarna mot en rödpersikofärgad akvarellbakgrund. Affisch till Ruhanis utställning i serien Queer Konst.

QUEER KONST/ Ruhani på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Hjärtligt välkomna på vernissage av Ruhanis konstutställning DET ÄR INTE LÄTT NÄR DET ÄR SVÅRT, 26/7 kl 18-21 på StaDemonia Tattoo Stockholm! Tjyvstarta prideveckan med oss, träffa Ruhani, prova på Soles goda picapica!! Utställningen finns att se hos oss fram till 23/9!

DET ÄR INTE LÄTT NÄR DET ÄR SVÅRT är en samling av förvirrade identiteter, även känd som Ruhani, delar med sig av sina motgångar men även framsteg i ”att bara vara” – genom en serie av olika konstverk, några som hen är rätt stolt över, men även verk som hen endast är ”lagomt nöjd” med.

Tillgänglighet: Vi har fyra trappsteg till lokalen med ramp tillgänglig, endast en liten toalett.
+Info sara@stademonia.com / 08-7556655

– – –

Klädhängare med små minifanzines upphängda på en dödskalle i brons. Lesbot heter de röda små fanzinet.

Vill du få inbjudan till invigningar av utställningar och hålla koll på när gästartister kommer till oss och tatuerar? Skriv för att vara med på mejllista (ca 6-8 utskick om året)! Du kan när som helst be oss ta bort din information.